* hieronder de code om de video automatish te laten lopen *

Kavels in Dinkelland

Wonen in Dinkelland

Heeft u altijd al een woning willen bouwen op een rustige plek, midden in de natuur? Wat te denken van een ruime nieuwbouwwoning in Dinkelland?! De gemeente heeft nog voldoende mogelijkheid tot het kopen van een kavel. Op deze manier beleef je Twente pas écht.

Op deze website kunt u de volgende nieuwbouwprojecten bekijken:

Verhoging starterslening

De gemeente Dinkelland verhoogt per 1 januari 2024 de maximale verwervingskosten van de starterslening van €340.000,- naar €365.000,-. Het maximale leenbedrag blijft €40.000,-. De starterslening is een middel om starters bij het vinden van een betaalbare woning een...

Lees meer

In Weerselo, op een aantrekkelijke locatie, wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van het plan Spikkert 4. Dit project bestaat uit in totaal 19 kavels, waarvan 6 reeds zijn toegewezen aan Mijande voor sociale huurwoningen. Als toevoeging aan de bestaande woonwijk, zal de gemeente verschillende typen woningen ontwikkelen, waaronder vrijstaande huizen, twee-onder-een-kap woningen en rijtjeshuizen. De kavelgroottes variëren van 116 m² tot meer dan 537 m², waardoor er een diversiteit aan mogelijkheden ontstaat voor toekomstige bewoners. Er zullen voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. De verwachting is dat de bestemmingsplanprocedure tegen het einde van het eerste kwartaal of het begin van het tweede kwartaal van 2024 zal worden afgerond. Naar verwachting zullen we de kavels in juni 2024 kunnen uitgeven. Voorafgaand wordt een informatieavond georganiseerd om belanghebbenden te informeren over het plan en de mogelijkheden.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het project, dan kunt u hieronder aanvullende informatie downloaden.

Spikkert 4 matenplan

 

 

Op een aantrekkelijke locatie in Ootmarsum wordt gewerkt aan de ontwikkeling van 24 kavels in het plan Brookhuis Noordwest. Als afronding van de bestaande woonwijk ontwikkelt de gemeente kavels voor verschillende woningtypen (vrijstaand, geschakeld, twee onder een kap en rijtjeswoningen). De kavels variëren in omvang van 129 m² tot meer dan 500 m². Bij ieder huis kan een tuin aangelegd worden. De woningen komen te liggen tussen veel groen, speelvoorzieningen en voldoende parkeerplaatsen. De bestemmingsplanprocedure kan starten in voorjaar 2022 en is dan binnen een jaar afgerond (afhankelijk van verloop van de procedure). Als alles meezit, dan kunnen de kavels  eind 2022 / begin 2023 aangeboden worden voor woningbouw.                                          Bekijk de dronebeelden van de locatie.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het project, dan kunt u hieronder aanvullende informatie downloaden.

20230313_Brookhuis Noordwest Ootmarsum_matenplan

Binnen de rondweg van Denekamp komt een nieuwbouwwijk met 40 vrijstaande, geschakelde, rijtjes en twee onder een kap woningen. In Denekamp Oost kunnen starters, senioren, doorstromers en gezinnen een woning bouwen op kavels die variëren van ca. 125 m² tot ruim 600 m². Bij ieder huis kan een tuin aangelegd worden. De woningen komen te liggen tussen veel groen, speelvoorzieningen en voldoende parkeerplaatsen. De bestemmingsplanprocedure kan starten in 2022 en is dan binnen een jaar afgerond (afhankelijk van verloop van de procedure). Als alles meezit dan kunnen de kavels eind 2022 / begin 2023 aangeboden worden voor woningbouw.

Bekijk de dronebeelden van de locatie

Particuliere plannen

Appartementen op plek van kadoshop Wesselink:

Op de hoek van de Bisschopstraat en de Sint Remigiusstraat midden in Weerselo, wordt medio 2022 begonnen met de nieuwbouw van een appartementencomplex met 21 appartementen en een winkel.

De benodigde procedures voor de realisatie van de bouw zijn in gang gezet. De bouw neemt naar verwachting ruim een jaar in beslag.

Appartementen

Van de 21 appartementen zijn er 5 appartementen voor starters. De vraagprijs voor de appartementen voor de startersbedragen zo’n €250.000,- en van de andere appartementen tussen de circa €310.000,- en €360.000,-. Het te bouwen complex, wat de naam De Scholtens Veste krijgt, bestaat uit twee gebouwen en wordt voorzien van een lift en allerlei duurzame voorzieningen. Het geheel wordt ingepast in het ontwerp van het nieuwe centrumplan in Weerselo. De uitstraling van de Scholtens Veste heeft een dorps karakter.

Kadoshop Wesselink verhuist tijdelijk naar een andere plek in de buurt. Als de bouw gereed is komt kadoshop Wesselink naar de Scholtens Veste.

Op onze website zullen we tijdens de bouw aanvullende omschrijving en foto’s tonen.

Plan Veldman / Maddog Denekamp

Op de hoek van de Grotestraat met de Ootmarsumsestraat zal door Koopman Vastgoed B.V. uit Tubbergen een nieuw appartementencomplex worden ontwikkeld. Het plan bestaat in totaal uit 21 appartementen die in grootte variëren van circa 65m2 tot maximaal 90m2. Het voormalige hotel Veldman zal hierbij gedeeltelijk behouden blijven en worden geïntegreerd in de plannen. De meeste appartementen zullen levensloopbestendig worden uitgevoerd en zijn bereikbaar middels een lift, daarmee behoren senioren maar ook starters tot de doelgroep die hier zal gaan wonen. Momenteel ligt het bestemmingsplan voor dit plan ter inzage en als de procedure hieromtrent voorspoedig verloopt zal in het vroege voorjaar van 2023 de verkoop worden opgestart. De verwachting is verder dat medio mei 2023 met de bouw kan worden gestart. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Koopman Vastgoed B.V. in Tubbergen.

Plan  Ten Dam

Op het voormalig voetbalveld van Tilligte S.V. en de parkeerplaatsen achter voormalig café restaurant ten Dam wordt door Bouwbedrijf van der Aa deze inbreidingslocatie ontwikkeld.

Het plan bestaat totaal uit 16 woningen welke een dorpse sfeer zullen geven door verscheidenheid in gevels en architectuur. De woningen zijn met name gericht op jongeren / starters alsmede enkele seniorenwoningen.

Kavelgroottes variërend naar ieders behoefte vanaf ca. 114 (tussenwoning)  tot ca. 275m2 (2 onder 1 kapwoning).

De ontsluiting van het plan is gelegen aan de doorgaande weg de Ootmarsumsestraat.

 

Het plan is opgedeeld in de volgende woningen:

  • 3 blokken van 2 onder 1 kapwoningen totaal 6 koopwoningen
  • 2 eindwoningen en 3 tussenwoningen in een rij van 4 koop woningen
  • 3 beneden appartementen met tuin, 3 boven appartementen met balkon (in basis koopwoningen indien er vraag is naar huurwoningen is dit mogelijk)

Alle woningen worden duurzaam gebouwd, hoogwaardig geïsoleerd, en gasloos uitgevoerd middels een warmtepomp. Tevens zullen alle woningen worden voorzien van zonnepanelen waardoor de maandelijkse energielasten erg laag zullen zijn.

 

Het bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage. De verwachting is dat deze omstreeks april 2023 definitief onherroepelijk is waarna gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden.

Begin 2023 zal de verkoop worden opgestart. Voor meer informatie kan contact op genomen worden met Bouwbedrijf van der Aa per mail via info@bouwbedrijfvanderaa.nl of telefonisch 0541-221228.

 

Contact:

Gemeente Dinkelland
Nicolaasplein 5
7591 MA Denekamp
Postbus 11
7590 AA Denekamp

 Openingstijden:

We werken op afspraak en zijn telefonisch bereikbaar op:


maandag t/m donderdag:  8:30  – 17:00

Vrijdag:     8:30  – 12:30


Telefoon – Mail:

Tel. 0541-854100 of 140541
Fax 0541-854320
Email: kavels@noaberkracht.nl

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter